Acomodarea

Copilul Tau „Your Child” at Gradinita Rasarit Bucuresti Romania from Gradinita Rasarit on Vimeo.

La Grădinița Răsărit, încurajam părinții sau persoanele care intră în contact cu copilul (bunici, bone, matuși, unchi ) de a participa la acomodarea  micuțului cu noul mediu al grădiniței. Astfel, perioada de tranziție de la mediul de acasă la mediul grădiniței se va realiza fără probleme; probleme ce ar crea o ruptură bruscă care ar duce la creșterea anxietății copilului și teama de abandon.


IMG_6665 De aceea, cu câteva săptămâni înante de începerea lucrului, încurajam familia de a veni cu copilul la grădiniță pentru a petrece o oră, două, astfel încât acesta să înceapă a se simți în siguranță, confortabil și să exploreze noul mediu în prezența dumneavoastră. În urmatoarele zile, durata de timp în care copilul rămâne în grădiniță alături de părinte va crește. În momentul în care se poate observa că micuțul este absorbit de joc, se poate incerca retragerea părintelui, aceasta urmând să revină atunci când micuțul începe să îl caute cu privirea sau începe să prezinte o stare de anxietate. În acest mod, copilul începe să considere grădinița o “ a doua casă” și va învăța că întotdeauna părintele se va întoarce.

Un pupic si ne luăm la revedere!În cazul în care parinții nu pot veni, este bine ca o altă persoană să însoțească copilul, astfel încât acesta să se simtă în siguranță (ex. bunica, matușa, bona…).

Fiecare copil este diferit și se acomodează în mod diferit la experiențe noi.

Sunt copii care încep repede să se simtă ca acasă și nu mai cauta o confirmare din partea părintelui sau însoțitorului după primele zile; și copii care au nevoie de o tranziţie treptată, ce poate dura  mai mult, cu un maximum de până la 5 zile în anumite cazuri.

Perioada de acomodare este, de asemenea, o oportunitate pentru familie de a întra în noua lume a copilului şi de a vedea programul în desfaşurare. Este de asemenea un timp în care părinţii pot împărtăși informaţii utile despre dezvoltarea unică a copilului, de a lega prietenii cu părinții care ar putea fi si ei în faza de acomodare, şi de a forma o relaţie puternică cu educatoarea acestuia. Educatoarele noastre sunt foarte deschise și interesate  să devină o resursă pentru  familie. Sunt de asemenea, o bună sursă de informaţii despre dezvoltarea copilului, strategii de educaţie parentală, cum poţi extinde oportunităţile de învăţare la domiciliu, strategii pentru disciplina  pozitivă şi creativă şi mai mult care pot ajuta la optimizarea relaţiei cu copilul dumneavoastră. Atunci când există un parteneriat solid între părinţi şi grădiniţă, rezultatele de care beneficiază copilul se înmulţesc, iar buna comunicare şi colaborare începe cu faza de acomodare. Pe tot parcursul anului, grădiniţa organizează sesiuni regulate cu părinţii cu privire la diverse teme legate de educaţia parentală, deoarece  credem cu fermitate că primii și cei care îi îndrumă pe parcursul vieţii pe copii, sunt și vor rămâne părinții.

Mama-stomatologOferim de asemenea oportunitatea părinților de a interacționa cu copiii  în grădiniță, ceea ce reprezintă o sursă de mândrie pentru cei mici – exemplu ar fi organizarea activităților de tip “Bazarul de toamnă” sau “Întâlnire cu Moș Craciun”  – în timpul atelierului interactiv cu Moș Crăciun pentru a face decorațiuni de Crăciun.

 

Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu voi!

 

Descarca fisa de inscriere

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+

rasarit@amurtel.ro

0743161740