Craciunul in Gradinita Rasarit inseamna iubire si daruire!

15731917_1203559279724017_7470706883655436320_o

Să dăm sens şi scop Crăciunului pentru cei mici si cei mari !

Crăciunul este sărbătoarea care aduce o bucurie nemărginită în sufletele oamenilor de pretutindeni, de la cei mici și până la cei mai mari. Craciunul este o traire emotionala care ar trebui sa ne locuiasca in suflet, clipa de clipa! Sa simtim aceasta emotie si sa cultivam cat putem de des toate sentimentele frumoase care o alcatuiesc: iubire, iertare, intelegere, acceptare, dorinta de a fi bun si de a face bine celor din jurul nostru.

Insemnatatea Craciunului paleste atunci cand este doar beteală şi panglici, fără fapte bune.

Bucuria Crăciunului înseamnă spiritul dăruirii fără a te gândi că trebuie să primeşti. Înseamnă fericire pentru că vezi oameni bucuroşi. Înseamnă să uiţi de tine şi să găseşti timp pentru alţii. Înseamnă să îndepărtezi ceea ce este neînsemnat şi să te concentrezi pe adevăratele valori. Înseamnă momentul în care înţelegem cel mai profund că,cu cât dăruim altora mai multă dragoste, cu atât avem mai multă de dăruit. E important pentru dezvoltarea celor mici să-i învăţăm să dăruiască un zâmbet,atenţie, iubire şi jucării fără să aştepte nimic în schimb.

In gradinita Rasarit,aceste lucruri simple se invata de cand ne pasesc pragul, chiar de la grupa baby. Important este sa-i avem si pe cei mari alaturi de noi.Când cei mari dăruiesc şi se bucură alături de cei mici, şi copiii vor dori sa impartaseasca bucuria daruirii cu cei din jurul lor. Altruismul este una dintre cele mai nobile caracteristici ale fiinţei umane si el poate fi sădit în sufletul copiilor nostrii, începând cu prima zi de gradinita. Cu toate ca egoismul este caracteristic copiilor, cu multă răbdare si cu ajutorul adultilor din gradinita si a celor din familie, cei mici pot învăţa că este mai frumos să dăruiască decât să se joace singuri. Când nu le mai place o jucărie sau hainutele le-au rămas mici, ii învaţăm să le dea altor copii care au nevoie de ele.Centrele de plasament,scolile care au clase cu copii sub protectia DGASPC, centrele de zi, centrele de asistenta sociala, sunt locuri în care copiii gradinitei noastre se vor bucura enorm sa daruiasaca din propriile lor jucării si pachetele cu dulciuri pregatite de parintii lor.

Datorita acestor actiuni pe care le desfasuram in gradinita copiii nostrii au invatat din realitate ca sunt multi care nu au de la cine să primească un cadou,o imbratisare,un zambet,o raza de lumina. Astfel, acestia vor aprecia mai mult gestul de a primi o maşinuţă sau o păpuşă, chiar dacă îşi doreau mai mult de atât. Copiii care invata sa daruiasca de mici vor deveni adulti generosi şi atenti cu cei dragi. Ei invata ca “a impartasii” cu ceilalti reprezintă un lucru important sic a poate transmite diferite mesaje: «te iubesc», «îmi pasă de tine »,«mă bucur că eşti aici, cu mine». Unora le face plăcere să primească, altora le este greu, în schimb, simt o mare bucurie dăruind.

Adevărata bucurie a Crăciunului nu rezultă din graba şi agitaţia de a face mai multe şi nu se găseşte în cumpărarea de daruri.Adevarata bucurie o gasim in lucrurile simple,cand ajutam un batran care sufera de singuratate,un copil care nu cunoaste si nu a simtit niciodata aroma unui cozonac aburind sau caldura unor ciorapei moi din lana,un copil caruia ii lipseste sentimentul apartenenţei la o familie si asigurarea că este dorit .

De aceea in aceasta perioada in Gradinita Rasarit se organizeaza actiuni de intrajutorare a celor mai putin favorizati de soarta. Fiecare actiune sensibilizeaza atat copiii cat si parintii,ambele parti fiind participante direct la aceste actiuni.Copiii prin actiunea de daruire si parintii prin donatiile lor in acest scop.De Craciun, cu totii ar trebui sa fim (sau sa incercam sa fim) mai buni, sa incercam sa aducem putina fericire in sufletele oamenilor care au uitat de mult acest sentiment, sa incercam sa aducem un zambet pe fetele lor.

Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare a anului pentru ca ne aduce aminte sa fim uniti, sa iubim, sa zambim, sa daruim. Craciunul ne aduce caldura in suflete. Craciunul este pentru fapte bune. Craciunul este pentru a darui din toata inima fara sa ne gandim ca trebuie sa primim ceva in schimb. Craciunul este despre zambete, despre bucurie, despre armonie. Craciunul este momentul in care iti faci mai mult timp pentru ceilalti. Craciunul este momentul in care te concentrezi pe lucrurile care chiar conteaza cu adevarat.

În timp ce atmosfera Crăciunului ne învăluie în toată gloria sa, fie ca noi să căutăm, aşa cum au făcut magii cu mult,mult timp in urma, steaua strălucitoare care să ne ghideze in aceasta perioada de Crăciun să slujim semenilor nostril aflati in nevoie.Sa aducem zambete pe fetele triste, stralucire ochilor plansi ,dragoste si iubire in inimile celor care nu au simtit-o niciodata si speranta ca nu sunt singuri. Fie ca noi, toţi, să facem aceasta călătorie luând cu noi o inimă blândă si iubitoare .

Fie ca spiritul Craciunului sa dainuie si sa ne insoteasca in fiecare zi!

Magda Zambet

06.12,2017

rasarit@amurtel.ro

0743161740