Comunicare – Winning ways

Abordari eficiente in conversatiile cu copiii mici:
Ce se întâmplă atunci când cuvintele, ideile şi sentimentele se transmit catre urechile şi ochii unui copil?

Se numeşte comunicare. Constă nu doar în ceea ce spunem dar şi în cum o spunem. Acesta fiind un elememt cheie într-o dezvoltare sănătoasă pentru un copil sănătos. Comunicarea este mai mult decât cuvintele. Comunicăm cu privirea – zâmbetul şi mustrări; cu acţiuni – îmbrăţişări şi chiar cu tăcerea – căldura şi răceala.De obicei adulţii comunică bine cu copii atunci când dau directive sau explică pericolele comune. Pe de cealaltă parte când sunt sentimente implicate în comunicare, copiilor le este greu să comunice de unii singuri.

Abordarile eficiente în conversaţiile cu copiii mici arată prin exemplu cum să începi să vorbeşti şi să asculţi cu sentimente. Sugerează modalităţi de canalizare a cuvintelor şi sentimentelor care vor fi auzite … dar care nu vor provoca durere. O comunicare bună este importantă oricând. Ajută copiii să-şi dezvolte stima de sine precum şi relaţii solide cu alţii. Face viaţa mult mai placută pentru ei şi cu ei. Îi ajută să devină adulţii care au sentimente bune despre ei înşişi, lucru pe care îl şi pot comunica.

O comunicare bună conduce la relaţii calde, de cooperare şi sentimentale. O comunicare slabă conduce la relaţii pline de frustrări, conflicte, şi de sentimente care nu se merită. Paginile care urmează oferă nişte exemeple bune de a conversa cu copiii. Folosiţile împreună cu exeperienţa şi înţelegerea voastră despre copii în viaţa voastră pentru a creea propriile “abordări eficiente”.

Citeste tot articolul

rasarit@amurtel.ro

0743161740