Cresterea constienta a copiilor

La sfarsit de an, miercuri 24 iunie, ora 17:00 va invitam cu drag la o noua intalnire cu parintii si educatorii gradinitei Rasarit cu tema “Cresterea constienta a copiilor”.

cresterea constienta a copiilor

Nu vom vorbi despre “copiii problema”, despre cum sa nu ii mai “rasfatam” sau despre “copiii din ziua de azi”, atat de diferiti de noi.

In schimb, vom avea o conversatie despre ceea ce invatam noi de la copiii nostri, despre darurile pe care le primim de la ei, zi de zi, fie ca suntem in rolul de parinte sau de educator. Vom reflecta asupra modului in care copiii nostri sunt “propriile noastre oglinzi”, in care ne putem observa cu onestitate si claritate. Ne vom percepe copiii ca surse de evolutie spirituala, ocazii pentru noi de a ne exersa rabdarea, compasiunea si intelepciunea.

“Cresterea constienta a copiilor este o practica in care daca te angajezi cu adevarat, este mai solicitanta decat cea a unui calugar Zen. Doar ca nu dureaza trei zile sau o luna, ci aproape douazeci de ani, zi si noapte fara intrerupere. Este totodata o practica ce odata inceputa, nu se poate renunta la ea si nu poate fi uitata. Singurele lucruri care ne ajuta sa facem fata atat durerilor sufletesti, cat si bucuriilor pure pe care le aduce inevitabil cresterea copiilor, sunt implicarea din ce in ce mai profunda si investigarea, care ne ajuta sa ne deschidem catre transformarea profunda a inimii. Aceasta practica ne cere o atentie permanenta, vulnerabilitate, sacrificiu si abandon.” Lee Lozowick

Facilitatoarea acestei intalniri este Raluca Mohanu, mama lui Alex din grupa Fluturasilor de la Gradinita Rasarit. Raluca face consiliere si coaching, lucrand in practica sa individuala cu parinti dornici sa isi imbunateasca relatiile de cuplu si de familie. Raluca are o experienta solida in lucrul cu copiii aflati in situatii dificile, fiind voluntar pentru diverse organizatii care sustin copiii abandonati.

Participarea la aceasta intalnire este gratuita pentru parintii copiilor de la Gradinita Rasarit.

Alti parinti sau educatori sunt invitati sa participe, pretul unui bilet este de 30 RON/ persoana.

rasarit@amurtel.ro

0743161740