Putem să fim de ajutor!

Grandfather With Grandson Reading Together On Sofa“Amintirile sunt cele mai duioase rânduri pe care le-am subliniat în cartea vieții. Recitindu-le la bătrânețe ne coborâm cu mintea spre vremile acelea care pe atunci ne entuziasmau, dar care astazi numai ne mângâie în singurătate” (Vasile Conta).

 

            Copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii de care-si aminteste cu drag omul matur. Locul unde lumea iti pare o poveste magica cu zane si monstri si unde bunicii sunt protectorii absoluti ai copilului care mai face din cand in cand cate-o traznaie.

Copilaria ne pregateste pentru viata dar… nu ne lasa niciodata sa uitam mirosul de mere coapte din livada bunicilor, de laptele cu mirosul lui dulce si bun, de mirosul de paine coapta a bunicii care ne imbia de la poarta, de calul bunicului mandru si frumos cu care plecam sa strangem fanul sau de pataniile petrecute la bunici in vacante. Copilul traieste in lumea sa plina de veselie, de jocuri si lipsita de griji si de aceea ne-am gandit sa facem o surpriza bunicutilor din Centrul de ingrijire Baronesse pe care i-am vizitat de curand. Le-am adus aminte de tinerete si de cele mai frumoase momente ale vietii, de clipe lipsite de griji si i-am bucurat cu voiosia si puritatea noastra.

509862

            Experienta a fost minunata atat de partea copiilor, care au intalnit bunicuti gata sa ii rasfete, cat si de partea batranilor care au uitat o clipa de tot si au intrat in lumea magica a copilariei. Intotdeuna trebuie sa ne aducem aminte de ea si sa nu uitam sa fim copii!

 

rasarit@amurtel.ro

0743161740