Respect pentru natură

Zana naturii Încă de la începutul existenței sale, omul s-a aflat în mijlocul naturii. Cine nu a fost măcar o dată în padure? Cine nu s-a bucurat de măreția și frumusețea unei grădini plină cu flori?…

Natura, această magie a planetei noastre, are o frumusețe aparte, o frumusețe care ne încântă, ne aduce liniștea sufletească, ne încarcă cu energie și ne dă puterea de a merge mai departe atunci când suntem abătuți.

Pentru ca pașii noștri să poată atinge covorul fraged al ierbii, pentru ca florile să coloreze pajiștile cu petalele lor multicolore, pentru ca brazii asemeni unor făclii, să ardă cu flacăra verde, iar copiii să știe de gustul apelor pure de izvor si să asculte trilul păsărelelor înălțându-se către cerul senin, e important să ocrotim planeta nostră, casa tuturor ființelor, trăind în armonie cu acestea.

 Prin activități atractive desfășurate în grădiniță, copiii fac primii pași spre a întelege cele trei reguli de bază care ajută la păstrarea și ocrotirea mediului înconjurător. Acestea sunt: REDUCE, REFOLOSEȘTE, RECICLEAZĂ.

Să arunci la gunoi anumite obiecte pentru a face curat, nu este suficient. Le putem recicla pentru a face altele. Acestea pot fi confecționate din hârtie, sticlă, plastic, carton, metale iar micuților le face o deosebită plăcere să le sorteze și să le pună în tomberoanele speciale. Uneori, cu mânuțele lor dibace, reușesc să facă diferite lucruri. Din sticle de plastic pot face diferite ghivecele pentru flori sau mici containere pentru semințe – ca păsărelele să se poata hrăni. Din creioanele cerate vechi pot face altele noi. Pot dona jucării sau hăinuțe vechi sau pot învăța să planteze o micuță plantă, un copacel sau să oprească apa atunci când se spală pe dințisori.

Natura înseamnă viață!

rasarit@amurtel.ro

0743161740