Prajitura de roşcove cu glazură şi struguri

Roşcovele sunt o alternativă la ciocolata fără cofeină şi un dulce natural pentru copii deoarece nu-i suprastimulează. Această prăjitură este fără ou sau grăsimi si extrem de bogată, pufoasă si moale.

carobIngrediente:
300 g faină
100 g praf de roşcove
150 g zahar brun
3 linguri bicarbonat
¾ lingură sare
1 linguriţă “Inka”
100 ml ulei
450 ml apă
3 linguri oţet de mere

Glazura:
1/2 pachet unt sau margarină (pentru cei care vor să ţină post)
1 pachet zahar pudră
2 linguri praf de roşcove
1 lingură Inka

Încalziţi dinainte cuptorul. Ungeţi cu ulei tava de prajitură, sau puneţi folie de copt. Combinaţi ingredientele uscate intr-un bol mare. Adaugaţi uleiul şi apa şi amestecaţi cu un blender sau tel pana cand devine foarte fin. Consistenţa aluatului va fi destul de lichidă. Lasaţi la copt aproximativ 1 oră – încercaţi cu o scobitoare sau cuţit să vedeţi dacă s-a copt prin înţepare, şi nu o scoateţi din cuptor până când vârful scobitorii sau al cuţitului este curat atunci când îl scoateţi din prăjitură.

Glazura:
Topiţi untul şi adăugaţi praf de roşcove, inka şi zahăr pudră. Întindeţi glazura călduţă peste prăjitura rece. Decoraţi cu fructe.

Aceasta este o reţetă foarte simplă şi puteţi să o faceţi uşor acasă împreună cu copilul dumneavoastră.

 

 

rasarit@amurtel.ro

0743161740