Tiramisu

Reţeta favorită de la Bazarul de Toamnă si de-a lungul anului! Uşor şi rapid de preparat – copiilor le place să fie implicaţi în aşezarea straturilor de biscuiţi şi budincă. Acest desert a fost inspirat de “Tiramisu” din bucataria italiană, care se traduce “ridică-mă sus”, într-adevar fiind un produs nutritiv şi gustos.

Ingrediente

:
1 litru lapte
2 pachete praf de budincă de friscă
1 linguriţă Inka
1 linguriţă praf de roşcove
4 linguri zahăr brun
1 pachet mascarpone sau brânză tartinată “Philadelphia”
500 ml apă
5 linguri Inka
2 pachete biscuiţi Petit Beurre
500 ml frişcă de ornat

Metoda de pregatire:
Amestecaţi budinca, făina de roşcove, Inka împreună cu 250 de ml de lapte. Restul de lapte il puneţi la fiert. Adăugaţi amestecul de budincă, mestecând continuu pentru 2-3 minute până se îngroaşă. Luaţi de pe foc şi adaugaţi crema de brânză şi zahăr.
Fierbeţi 500 de ml de apă cu 5 linguriţe de inka
Inmuiaţi biscuiţii pentru câteva secunde în inka caldă, apoi aşezaţi-i în straturi în tava de copt.
Adaugaţi un strat de budincă şi apoi repetaţi cu stratul de biscuiţi şi budinca până se temină budinca. Ultimul strat este stratul de biscuiţi. Apoi adaugaţi un strat de frişcă. Amestecati o linguriţă de praf de roşcove şi una de inka şi chimen împreună şi apoi presăraţi pe deasupra folosind o strecurătoare de ceai.

 

 

rasarit@amurtel.ro

0743161740